Aktualności

Nasze Sandomierskie Kulinaria Regionalne

kulinaria08_2W sobotnie popołudnie 20 września 2008 r. w Muzeum Okręgowym w Sandomierzu odbyła się VI edycja konkursu „Nasze sandomierskie – kulinaria regionalne”.

Motywem przewodnim tegorocznych kulinarni to „Jabłko – podstawowy składnik wiejskich dań”. Gminę Łoniów prezentował Gminny Ośrodek Kultury. Na konkurs przez instruktorów GOK zostały przygotowane: szarlotka, kompot jabłkowy, jabłka pieczone z dżemem wiśniowym i kaczka z jabłkami po staropolsku.
Poniżej podajemy nasz przepis na kaczkę.kaczka

Wielkość czcionki
Kontrast

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności Więcej ...

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close